העתיד של התחבורה: מה אפשר לצפות בשנים הקרובות?
כיום אוכלוסיית העולם גדלה במהירות, כאשר יותר ערים הופכות לאזורים עירוניים. התוצאה היא עומסי תנועה כבדים המשפיעים על עסקים, הובלת משאיות ולוגיסטיקה. לא רק שאנחנו חווים עומסי תנועה ברחבי העולם בגלל תחבורה מסורתית, אלא גם כלכלות מתמודדות עם הוצאות מיותרות בגלל חולשות של רשתות התחבורה.
העתיד של התחבורה: מה אפשר לצפות בשנים הקרובות?
עם התקדמות הטכנולוגיה בתחבורה, אנו מצפים לשינויים רבים בעתיד של התחבורה. בעוד ששינויים אלו עשויים להיראות כאילו הם רחוקים שנות אור, הם כבר נמצאים בתהליך.
עם העתיד של התחבורה במרחק צעדים ספורים מהמציאות, יש עדיין שאלות רבות שיש לענות עליהן. מאמר זה ידון בכמה מהטרנדים שכבר בתהליך עבור טכנולוגיית תחבורה חדשה. נדון גם בעתיד של טרנדים אלו בתחבורה ומה לצפות בשנים הקרובות.
מגמות נוכחיות בתחבורה
להלן כמה מהמגמות שכבר בתהליך כשאנו מסתכלים קדימה לעתיד הטכנולוגיה של התחבורה.
1. כלי רכב אוטונומיים
בין אם זה תחבורה נוסעים או משא, טכנולוגיית המנועים החדשה למשאיות תכלול שימוש בכלי רכב אוטונומיים שאינם תלויים בהתערבות אנושית. בעוד כמה שנים, אנו צפויים לראות את המכוניות האוטונומיות הללו בכבישים במספרים גדולים.
2. חשמול
כאשר מדובר במכוניות, החשמול של כלי רכב נמצא בנקודת מפנה. עם כלי רכב חשמליים, מכוניות לא יזדקקו עוד לדלק, סולר או נפט גולמי מסורתי. משאיות חשמליות אלו יתבססו על סוללה כדי לפעול. זה אומר פחות פחמן דו-חמצני ותלות בדלקי מאובנים עבור משאיות חשמליות. כלי רכב חשמליים צפויים להגיע ל-13 אחוז עד שנת 2025 ול-22 אחוז עד שנת 2030.
3. טכנולוגיה חכמה
ללא ספק, הטכנולוגיה החכמה היא העתיד של התחבורה. דוגמאות אלו של טכנולוגיית תחבורה חכמה נועדו לשנות את הענף ב-20 השנים הבאות.
מגמות עתידיות בתחבורה
בשנים הקרובות, אנו מצפים לחדשנות בתעשיית התחבורה שתשפר רבות את חיינו, תצמצם תמותה, עלויות ואפילו חרדה. הדוגמאות הבאות ינסחו את העתיד של התחבורה:
1. מכוניות ללא נהג
עם טכנולוגיית מנועים חדשה למשאיות, אנו מצפים לראות יותר מכוניות ומשאיות ללא נהג. למרות שהדיווחים משתנים, כמה מומחים בתעשייה מאמינים כי כלי רכב צי הכוללים אוטובוסים, משאיות ומוניות ייקחו שליטה ויקבלו החלטות עצמאיות. למרות שיש עדיין הרבה שאלות סביב הבטיחות והתקנות של משאיות ללא נהג, טסלה כבר השיקה את מערכת האוטופיילוט שלה. אובר, אודי ופולקסווגן גם בדרך לעשות כותרות.
בגלל מספר התמותה והכשלים העסקיים הנגרמים על ידי נהיגה מוסחת, משאיות ללא נהג משתמשות במחשבים כדי להפעיל כלי רכב. טכנולוגיית תחבורה חדשה זו נועדה להפחית תאונות מהירות ולמזער סיכונים. עם זאת, יש להיות מודעים לתג המחיר הכבד, ההשלכות המשפטיות, החששות לפרטיות והשאלות האתיות הסובבות כלי רכב ללא נהג.
2. כבישים תת-קרקעיים
כבישים תת-קרקעיים הם התגלמות חדשה של עיצוב כבישים מסורתי. המטרה היא ליצור כבישים תלת-ממדיים כדי לפתור את בעיות התשתית העירונית. רעיון זה נהגה על ידי אילון מאסק שמאמין כי כבישים תת-קרקעיים יעזרו להאיץ את התחבורה ולמנוע גודש. תשתית תחבורה חדשה זו תשתמש במערכת מנהרות שתאפשר להוריד משאיות מתחת לקרקע לפני הובלתן במהירות גבוהה ליעדים שונים. כדי להבטיח שירותים מהירים וחסכוניים, משאיות תת-קרקעיות אלו ישתמשו בפלטפורמת עגלה ממתכת.
3. מוניות מעופפות
המטרה של טכנולוגיית תחבורה זו היא להוביל אנשים וסחורות לערים שונות באמצעות מטוסים קטנים. מוניות מעופפות נועדו לספק תחבורה בטוחה וזולה של אנשים וסחורות מבלי להפריע לאנשים על הקרקע. הבעיה היא שעדיין לא ניתן לבנות מונית מעופפת עמידה ובטוחה בהתאם למגמות השוק הנוכחיות המחייבות להמתין לרשות התעופה הפדרלית.
4. הייפרלופ
עוד טרנד תחבורה שכדאי לשים לב אליו בעתיד הוא ההייפרלופ. הייפרלופ הוא צינור תחבורה המסייע להעביר קבוצות נוסעים וסחורות באמצעות מסלול לחוץ. טכנולוגיית תחבורה חדשה זו צפויה לפעול במהירות של 600 מייל לשעה. עם כמה חברות שעובדות יחד על פרוטוטיפים אלו, אנו צפויים לשמוע יותר על הייפרלופ בקרוב.
5. משאיות אוטונומיות
כיום כמה יצרני משאיות עובדים על ייצור משאיות וכלי רכב אוטונומיים. זו הזדמנות גדולה שתשנה לא רק את הדרך בה אנשים וסחורות מועברים, אלא גם תקל על גודש ותשפר את הבטיחות בדרכים עמוסות. למרות שטכנולוגיית תחבורה זו אינה לגמרי ללא נהג, היא דומה למצב האוטופיילוט הקיים במטוסים. משאיות אוטונומיות נועדו גם לשמור על מרחק ומהירות בין כלי רכב וניתן לשלוט בהן מרחוק.
מה לצפות מטכנולוגיית תחבורה בעתיד
ישנם דברים מסוימים שעלינו לצפות מטכנולוגיית תחבורה חכמה בעתיד. זה כולל:
1. אבטחה
טכנולוגיית משאיות היברידית מגיעה עם סיכוני אבטחה. לדוגמה, היוצרים מחויבים לא רק ללמוד כיצד פועלות הטכנולוגיות החדשות הללו אלא גם כיצד לאבטח אותן מפני האקרים. האבטחה חשובה גם למניעת התקפות או גניבה. האמת היא שכדי שהתחבורה תהיה מותאמת אישית, חברות חייבות להבטיח שהנתונים שלהן בטוחים.
2. מהירות
במקום לבלות כל כך הרבה זמן בנסיעה בגלל גודש תנועה או מרחק ארוך, טכנולוגיית התחבורה יכולה לספק חוויית נסיעה מהירה ויעילה יותר במהירויות גבוהות. זה אומר שנוכל לבלות את זמננו בדברים פרודוקטיביים יותר.
3. פליטות גזי חממה
תחבורה היא סיבה מרכזית לפליטות גזי חממה. עם ארצות הברית שמייצרת כ-28 אחוז מסך כל פליטות גזי החממה בתחבורה להפעלת משאיות, מכוניות, רכבות, ספינות ומטוסים, יש דרישה לכלי רכב ירוקים יותר וחשמול.
מהנדסים רבים מקדמים כיום פתרונות נקיים ואלטרנטיבות אנרגיה מתחדשת תוך צמצום השימוש בבנזין ופליטות פחמן.
4. גודש בכבישים
עם רוב הערים שכבר ממצות את התשתית שלהן, עתיד טכנולוגיית התחבורה יסייע להפחית את הגודש ויספק אלטרנטיבה לכבישים מסורתיים. זה כמובן ישנה את הדרך בה נבנות הערים שלנו, כיוון שכלי רכב ללא נהג שיורידו אותנו ביעד שלנו ויאספו אותנו מאוחר יותר יהפכו מגרשי חניה גדולים לעבר.
5. כדאיות
טכנולוגיית תחבורה חדשה צפויה להיות כדאית, ידידותית לסביבה וממציאה. לכן היא תקדם שוויון הכנסות ברחבי העולם. זה אומר שלא משנה כמה אתה מרוויח, עדיין תוכל להגיע לעבודה בבטחה וביעילות.
סיכום
ישנם אתגרים לוגיסטיים ורגולטוריים רבים בעולם כיום כתוצאה משינויי אקלים, צפיפות יתר, אי שוויון בעושר, וכו'. כתוצאה מכך, יש גל חדשנות המוביל את תעשיית התחבורה ברחבי העולם. בעתיד, אנו מצפים למהפכה בענף, במיוחד עם התפתחות דלקים חלופיים, IoT וכו'. חשוב להיות מוכנים ולהתכונן לעתיד התחבורה.